Big Bang-ul s-a produs fără intervenţia lui Dumnezeu

Big Bang-ul care a dus la crearea universului, produs cu 13,7 miliarde de ani în urmă, nu a fost produs de o intervenţie divină, ci poate fi explicat foarte bine cu ajutorul legilor fizicii, au arătat mai mulţi oameni de ştiinţă prestigioşi în cadrul conferinţei SETICon 2.

Cu toată că teoria potrivit căreia explozia iniţială din care s-a format universul, denumită Big Bang, s-a produs fără o influenţă divină este contraintuitivă, ea este perfect validă din punct de vedere ştiinţific, au arătat mai mulţi oameni de ştiinţă în cadrul conferinţei SETICon 2, scrie space.com.

"Legile fizicii sunt suficiente pentru a explica Big Bang-ul", susţine astrofizicianul Alex Filippenko de la Universitatea Berkeley, California.

Hawking: Big Bang-ul a fost declanşat de gravitaţie, nu de Dumnezeu
În uimitoarea lume a fizicii cuantice, care descrie interacţiunile dintre particule la nivel subatomic, fluctuaţii aleatorii pot genera materie şi energie din "vid", ele existând la nivel de potenţialitate.

Chiar dacă Big Bang-ul nu a fost creat de Dumnezeu, asta nu înseamnă neapărat că nu există o divinitate, i-au liniştit oamenii de ştiinţă pe credincioşi. "Nu cred că existenţa lui Dumnezeu poate fi dovedită sau contestată cu ajutorul ştiinţei", a conchis Filippenko.
sursa:www.Realitatea.net

0 Comenteaza:

Total Vizite